Updates

Zelf werkzaamheden leden

Op zaterdag 23 november 2019 was er weer een zelfwerkzaamheiddag georganiseerd door de beheerscommissie.

Met pijnlijke voeten door verkeerde schoenen, maar met goede moed ben ik naar Oude Tonge gereden en heb een lekkere bak koffie gedronken. Er bleken ongeveer 15 man aanwezig te zijn en deze werden ingedeeld in groepen.

De 1e groep ging onkruid langs de kade weghalen, de 2e groep langs de kadebalken. De 3e groep ging aan de schoonmaak van lantarenpalen en stroomkasten, maar vooral ook de bewegwijzering voor het clubgebouw.

De rest kon zich uitleven op het verwijderen van de begroeiing op het grasveld bij de watersteiger. Ook ik ben daar aan het werk gegaan. Soms vlot, soms met veel spierballen en gekreun is alles verwijderd. Vervolgens allemaal weer aan een lekkere bak koffie met kruidnoten. Daarna heeft onze groep de 3 banken bij de barbecueplaats een meter naar voren gezet, wat een waardeloos werk was door de vele keien in de grond. Volgens sommigen zijn dit de restanten van de oude stadswal.

Hierna hebben we allen genoten van de door Henk gemaakte erwtensoep en het door onszelf meegebrachte brood.

Onze groep is toen over de lange steiger gelopen richting de lange trap  om de vele rietplanten in het water te verwijderen, liefst met wortel en al. Dat lukte redelijk met 2 man met lieslaarzen en de anderen vanaf de steiger.

Toen maar gelijk doorgegaan richting box 1. Daar lag geen boot meer, maar wel een gigantische begroeiing. Ook die is verwijderd, naar buiten gevaren en gedumpt op de kant. Weg = weg.

Intussen waren de kadewerkers en -boeners ook aardig klaar. We hebben met een aantal tot slot nog even wat gedronken.

Ikzelf ben daarna naar mijn eigen boot gegaan om de watertank en toilet van antivries te voorzien.

Kortom: een nuttige en gezellige dag! Iedereen was in een prima humeur en we hebben met zijn allen bergen werk verzet. Het ziet er weer prima uit in en langs de haven.

Dank aan iedereen die heeft meegeholpen!

Hans Verhoeff

Dromer/box 22